Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040-1252265

Oireet:

Koiran korviin kehittyy mustanpuhuvaa ja pahalta haiskahtavaa kuonaa. Varpaiden välit ovat rikki ja ihossa on tulehduksen merkkejä.

Tänä päivänä syyksi tarjotaan lähes poikkeuksetta ruoka-aineallergiaa. Joskus syystä, mutta useimmiten ehkä turhankin hätäisesti. Koiran hiiva on useimmiten Candida Albicans nimisen hiivatyyppisen sienen aiheuttama infektio. Sitä on jokaisella koiralla luonnostaan ja esiintyy pääosin suolistossa, mutta sitä löytyy myös kurkusta sekä genitaalialueilta. "Villiintynyt" hiiva saattaa olla perinnöllinen tai synnynnäinen tai sitten enemmänkin hankittua laatua. Mikä tahansa, joka järkyttää bakteeritasapainoa, saattaa laukaista hiivainfektion. Yksi altistava tekijä on mikrobilääkkeet. Kuten kortisonit, sulfat ja antibiootit. Koiran elimistö on täynnä tarpeellisia bakteereja ja mikrobilääkkeet tappavat myös ne. Silloin hiiva pääsee valloilleen, koska niitä vartioivat hyvät bakteerit on tuhottu. Mielenkiintoista kuitenkin on, että välillä lievemmällä kortisonilääkityksellä saadaan hiiva kuriin. Yksi selitys saattaisi silloin olla, että kortisoni hillitsee oireita ja elimistön oma tasapaino pääsee huolehtimaan hiivasta.

Hoito:

- Eläinlääkäriltä saatava lääkitys ja huuhde.

- Maitohappobakteeria suoliston tasapainoon.

- Molkosan maitoheravalmiste pesuun (loraus veteen) voi lisätä myös ruokaan.

- Lääkkeistä tassuihin on toiminut Canofite ja Fucidin, joissa molemmissa on mukana myös hiivalääkettä.

- Vaihtoehtohoitoina voi kokeilla kamomillateetä ulkoisesti, puolukkahilloa ruokaan, Aloe veraa ulkoisesti.

Puhdista aina varoen sillä rikkoutunut iho altistaa uusille tulehduksille ja hiivoille!

Mahdollinen ennaltaehkäisevä hoito on ylipainon välttäminen sekä hyvä fyysinen kunto, yhdistettynä lihapohjaiseen ruokintaan.