Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040-1252265

Kun pentu saapuu uuteen kotiin, sen ruuan tulee olla miltei samaa mitä se on kasvattajan luona saanut. Suuret muutokset ruokavaliossa saattavat aiheuttaa koiralle vatsavaivoja, joka ilmenee ripulointina. Tämä pätee myös aikuisiin koiriin. Jos haluat muuttaa koirasi ruokatottumuksia tee se vähitellen. Jos vatsa menee sekaisin voit antaa TehoBakt-maitohappobakteeria, jota saat apteekista ilman reseptiä.

Jotkin kuivamuonat suositellaan annettavaksi sellaisenaan. Toiset taas kannattaa mielummin turvottaa vedessä, lihaliemessä, piimässä, kermaviilissä, tavallisessa viilissä tms. Kannattaa siis tutustua käyttöohjeisiin. Eräällä eläinlääkärikäynnillä sain kuulla, että usein kuivamuonien rasvahapot "väljähtyvät". Koira tarvitsee ensisijaisesti eläinrasvaa, joista kalaöljy ja kalanrasva on kaikkein parasta ja sen ohella sian rasva eli silkka läski. Eläinlääkäristä tai apteekista voi ostaa erilaisia ravintolisiä koiralleen. Mainittakoon esimerkkinä Efa-Tabs forte, jota löytyy sekä annostelevana suihkeena pullosta tai kapseleina. Tuote sisältää 80% helokkiöljyä ja 20% kalaöljyä.

Jos ruokit mopsisi kotiruualla niin kannattaa mahdollisista lisävitamiineista, hivenaineista ja kalkeista keskustella eläinlääkärisi kanssa.

Helpoimmalla vitamiinien ja hivenaineiden saannin varmistaa syöttämällä nappulaa perusruokana ja lisäämällä siihen sitten eri lisukkeita (piimä, kermaviili, raakaliha, yrjölän puuro, maustamaton kotiruoka, ym...)

Ruuan määrää ei voi sanoa tarkkaan vaan se on yksilöllinen jokaisen koiran kohdalla.

MUISTA, ETTÄ KOIRALLA TULEE OLLA RAIKASTA VETTÄ AINA TARJOLLA!

Pennun ruokintakertoja on seuraavanlaisesti:

  • 2-4kk   3 tai 4 kertaa päivässä.

  • 4-6kk   2 tai 3 kertaa päivässä.

  • yli 6kk   1 tai 2 kertaa päivässä.

Ruokkiessasi koiraasi muista tarkkailla sen linjoja. Mopsit ovat taipuvaisia ylipainoon.