Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040-1252265

Luovutusiässä pennulla on maitohampaat, jotka alkavat vaihtua rautahampaisiin n. 4 kuukauden iässä. Varaa pennullesi runsaasti puruleluja, sillä hampaiden vaihtuminen kutittaa ikeniä ja herättää halun pureskella.

Hampaiden vaihtumista kannattaa seurata, sillä joskus saattaa käydä niin, etteivät maitohampaat tipahda uusien tieltä. Tämä saattaa aiheuttaa väärän purennan. Hampaan poistoa on kuitenkin syytä harkita aina eläinlääkärin kanssa, sillä nukutus on koiralle aina riski.

Koirien yleisin suun vaiva on hammaskivi, joka voi aiheuttaa ientulehdusta ja iän myötä jopa hampaiden menetystä. Hammaskiveä vastaan voidaan taistella monin eri keinoin. Ihanteellisinta olisi, jos harjaisit koirasi hampaat päivittäin. Eläinkaupasta on saatavissa koiralle tarkoitettuja hammastahnoja. Jos koirasi ei pidä ajatuksesta etene hitaasti. Totuta koirasi siihen, että koskettelet sen suuta. Seuraavaksi voit kokeilla sideharson kiertämistä sormesi ympärille ja sillä koirasi hampaiden hellää hankausta. Onnistuneen toimenpiteen päätteeksi muista aina palkita, joko makupalalla tai reippailla rapsutuksilla ja kehuilla.

Jo syntynyttä hammaskiveä voit poistaa sitä varten tehdyllä hammasraudalla. Ellei tämä jostain syystä onnistu on parasta varata aika eläinlääkäriltä, joka poistaa hammaskiven koirasi ollessa rauhoitettuna.

Eläinkaupasta voit ostaa myös muita hampaiden hoidossa auttavia tuotteita. Kuten esim. Plakin muodostumista estävää tahnaa, hampaita puhdistavia luita, porsaan saparoita, puruleluja...