Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040-1252265

Aivan alkuun haluaisin sanoa varoittavan sanasen siitä, että koiraa EI MISSÄÄN NIMESSÄ saa jättää yksin heti rokotuksen jälkeen. Joillekin koirille on tullut allergisia reaktioita. Järjestä siis rokotuksen ajankohta niin, että voit olla koirasi seurana ainakin seuraavat pari tuntia. On ollut myös tapauksia, joissa koira joka ei aiemmin ole oireillut rokotteista on saanut allergisen reaktion, eli se ettei koirasi ole aiemmin sairastunut ei takaa, etteikö niin voisi käydä.

Ensimmäinen rokotus on yleensä "koktaili" erilaisia tauteja vastaan. Usein kuulee puhuttavan neloisrokotteesta. Siihen sisältyvä: Penikkatauti, parvo, tarttuva maksatulehdus ja kennelyskä.  Tämä rokotus annetaan 12-viikkoisena. Varmistusrokotus ja Rabies (raivotautirokotus) annetaan noin kuukauden päästä siitä. Nykyään monella eläinlääkärillä on tapana suositella Rabies annettavaksi erikseen muutaman viikon varmistusrokotteen jälkeen.

Ensimmäisten rokotteiden jälkeen koira tulisi rokottaa eläinlääkärin ohjeiden mukaan.

Lisää rokotteista voit lukea:

http://www.evira.fi

http://kennelliitto.fi/

Huom! Ilmoittaessaan koiransa näyttelyyn näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan SKL-FKK:n voimassa olevia näyttelysääntöjä ja rokotusmääräyksiä.