Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040-1252265

Saanko esitellä. "LAKU"

laku1

Laku saapui suomeen 6.6.2015. Noudin hänet Lappeenrannasta illan edellä ja tälläinen ihana musta mopsin pentu minua oli vastassa (kuva otettu 7.6.2015). Varsin pikkuinen vielä. Syntynyt 20.02.2015.
Viralliselta nimeltään hän on ja lähtöisin siis Montes Auri kennelistä, Venäjän Tveristä. Pitkä matka oli takana, mutta pikkumies oli varsin reipas ja leikkisä. Hyvin oli siis kasvattaja pennun tarpeet automatkalla huomioinut. Pieni pullero pallero jaksoi leikkiä maalaishotellin pihassa, jossa tapasimme ja ruokakin maistui. Matkaa Kouvolaan oli vielä useampi kilometri, joten välitankkaus ja jaloittelu olivat paikallaan. Maalaismaisema oli siihen varsin oivallinen ympäristö.

Kotimatka taittui rauhallisissa tunnelmissa. Laku matkusti turvallisesti häkissä ja nukkui tyytyväisenä koko matkan. Perillä odottikin sitten uudet maisemat, ihmiset ja koirat. Minun kotonani asustelee 4 mopsi tyttöä. Muut mopsini ovat sijoituksessa. Tytöt Kouvolassa ja pojat Lahdessa. Laku pääsi nyt tutustumaan tyttölaumaan. Aikamoinen säpinä ja sähellys kävi hetken aikaa kun kaikki halusivat haistella uutta tulokasta. Pienoisen hämmennyksen jälkeen Laku löysi oman paikkansa pakassa ja tilanne rauhoittui sopivasti nukkumaanmenoaikaan. Mopsi on rotuna varsin sosiaalinen ja pikku nahisteluita (minun ruokani, minun luuni) lukuunottamatta tulevat lähes poikkeuksetta toimeen keskenään.

Aamusella heräsin siihen, että Laku makasi vatsan päällä ja läpsi tassuilla naamaani. Ylös oli noustava ruokkimaan ja ulkoiluttamaan koiria. Oli päivä jolloin Laku muuttaisi sijoituskotiinsa. Mielelläni olisin pojan pitänyt itselläni, mutta järki sanoo, että näissä tiloissa urosten ja narttujen pitäminen yhdessä olisi liian haasteellista. Minulla kaikki koirat asuvat kotona perheen parissa, joten juoksujen aikaan joutuisin tekemään erinäisiä järjestelyitä, ettei vahinkopentuja syntyisi.. eikä se minun mielestäni olisi oikein ketään kohtaan. Varsinkin jos nartuilla juoksut tulisivat peräkkäin niin uros joutuisi olemaan esim. hoidossa useamman kuukauden.

Lahteen on onneksi lyhyt matka. Eija jo odottelikin malttamattomana Lakua saapuvaksi. Oli mukava nähdä kuinka pian poika sopeutui myös heidän perheeseensä. Mopsi neiti Veera ja pojat Luca, Lenni, Lauri sekä Leevi ottivat Lakun riemulla vastaan. Minä sain vielä lähtölipaisut poskelle ja pienoisen ikävän kotimatkalle. Lakulla on kuitenkin nyt mukavat oltavat ihanan perheen ja uusien mopsi ystävien parissa. Minäkin piipahdan katsomaan aina kun mahdollista. Jännityksellä odotamme millainen poika tästä ajan kanssa kehittyy. ;)

Blogin lukijat saattavat bongata Lakun jo joissakin tämän vuoden koiranäyttelyissä.

KOIRIEN TUONTIMÄÄRÄYKSET