Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. / 040-1252265

21.6.2016
Kaikki pennut ovat lähteneet uusiin koteihin Ruusua lukuunottamatta, joka vielä etsiskelee sopivaa sijoituskotia Kouvolan alueelta. Siihen saakka tyttö on meidän ilonamme :)

Muutaman sateisen päivän jälkeen olemme jälleen päässeet kunnolla ulkoilemaan. Pieni tyttönen sinkoaa matkaan heti kun jalat saavat maata alleen. Piha nurmella mennään ympyrää, kahdeksikkoa sekä edestakaisin :D

rose21062016

Naapurit ovat käyneet Ruusua ihastelemassa ja rapsuttelemassa. Kaikki ovat saaneet kasvopesun ja varomattomat pienen näykkäisyn leukaansa tai nenänsä päähän :D

Mopsin pennut ovat energisiä ja se saattaakin tulla monelle pennun ostajalle yllätyksenä. Usealla kun on kuva mopsista, joka laiskana makailee sohvatyynyllä. Toki mopsin pennut nukkuvat paljon, kuten pennut yleensäkin, mutta hereillä ollessaan ne leikkivät, juoksevat ja tekevät pieniä kolttosiaan, eikä EI sanaa välttämättä heti totella. Itse seuraan mielelläni pentujen leikkejä ja hassutteluja ilkikurisine ilmeineen. Mopsien kanssa ei tylsää päivää näe :)

DSC 0046

 

 

15.6.2016

Eilen oli Royal pentueen vuoro käydä eläinlääkärissä. Kaikki todettiin olevan kunnossa ja Sisko sekä Veli saivat tunnistesirut niskaansa ja eläinlääkärin todistukset pentukansioon lisättäviksi :)

Onneksemme ilmat ovat suosineet meitä tänä kesänä. Pennut nauttivat ulkoilusta ja juoksevat innoissaan ympäri nurmikkoa. Varuillaan kuitenkin joudutaan olemaan jatkuvasti, sillä naapurustossa majailee villikissa, joka on osoittanut kiinnostusta pentuja kohtaan. Meitä on aina enemmän kuin yksi silmäpari tarkkailemassa ympäristöä ulkoilun aikana. Usein myös naapurit tulevat "vahtivuoroon" kanssani. Heistä pentujen leikkejä on mukava seurata, joten vapaaehtoisista ei ole pulaa. Myös isoja lintuja, kuten kotkia ja haukkoja on piedettävä silmällä. Niitä näkyy harvakseltaan taivaalla, mutta niiden olemassaolo on hyvä tiedostaa.

brother150616

Ulkoilun aikana pentujen lempi puuhaa on kilpajuoksu ja keskenään painiminen. Nyt uusimpana temppuna on tullut hakea pihatieltä kiviä ja kantaa niitä nurmikolle. Yhden kun saat heitettyä takaisin niin toista jo suussa kannetaan :D Kun kiellät niin pentu kallistaa vaan päätään ja ihan selkeästi tuumaa: "Siis mitä? Minulleko puhut? Et varmaankaan... ja jatkaa touhujaan.

sister140606

Näiden kahden viimeisimmän pentueen aikana minulla on ollut laina kamera käytössäni, enkä ihan ole tullut sen kanssa sinuiksi. On kuitenkin ollut hienoa saada otettua edes joitakin kuvia pennuista. Tänään kamera palaa takaisin oikeille omistajilleen ja minun on aika tehdä päätös millaisen kameran ostan oman rikkoontuneen tilalle. Siitä ostospäätöksestä riippuukin koska seuraavaksi päivittelen blogiani.. toivottavasti jo piankin ;)

3.6.2016
Niin se vaan kaksi kuukautta vierähtää kuin huomaamatta. Quut ovat viikonloppuna 8 viikkoisia ja kaikki on mennyt hyvin. Emo on jo aikaa sitten vierottanut pienokaiset ja nykyään lähinnä tyytyy sohvalta tarkastelemaan lattialla riehuvia riiviöitään :)

Ilmatkin ovat suosineet, joten ulkona ollaan käyty kerran päivässä. Enempää ei minun nahkani kestä auringossa oloa :) Paljon on naapurustoa käynyt pienokaisia ihastelemassa, joten sosiaalistaminenkin on siinä sivussa tullut hoidettua. Tosin mopsin pennut ovat luonteeltaan varsin rohkeita ja aina valmiita tutustumaan uusiin tilanteisiin, joten vähempikin kanssakäymien vieraiden kanssa riittäisi.

Pentukassit odottelevat eteisessä ja tulostin tuossa vieressä tulostaa juuri hoito-ohjeita ja tietoa mopsien terveydestä. Pientä haikeutta on jo ilmassa, mutta pennut ovat löytäneet hyvät kodit ja voin turvallisin mielin päästää heidät "lentämään pesästä".

Kuvassa Ruusu 7 viikon ikäisenä. Hän etsii vielä sijoituskotia Kouvolan alueelta.

q rose30052016 7vko

Näin verkkoteknologian aikaan kaikki käy niin joutuisaan. Käytin Trinin pennut torstai aamuna klo 9 eläinlääkärissä. Kaikkien pentujen yleiskunto tarkastettiin, sydänäänet kuunneltiin, raajojen liikkuvuuksia testailtiin. Kaikki oli eläinlääkärin mukaan OK, ja kaikilta kolmelta pojalta löytyi jo kiveksetkin laskeutuneena. Jokainen pentu sai tunnistus sirun niskaansa ja vain yksi päästi siinä tilanteessa pienen "viu" äänen.

Olin samana aamuna naputellut omalla tietokoneellani pentujen tulevat nimet Kennelliiton omakoiraan ja sirutuksen jälkeen eläinlääkäri lisäsi oman tietokoneensa kautta niille sirunumerot. Kotiin päästyäni kirjauduin jälleen Omakoiraan ja lähetin tiedot Kennelliitton kahdella klikkauksella. Tänään sähköpostiini tuli ilmoitus, että pentueilmoitukseni on käsitelty ja voin käydä maksamassa laskun Omakoiran kautta. Näin tein ja eipä aikaakaan kun pentue jo näkyi Kennelliiton jalostustietokannassa. Nyt ei muuta kuin odotellaan paperisia rekisteripapereita tulevaksi postiluukkuun.  :)

 

s. 10.4.2016    sukusiitosprosentti 0,71% (7 sukupolvella laskettuna)  ::  isä 5 v   ::  emä 2 v 9 kk
Rek.numero Nimi 
FI33480/11 isä ROSECLAN'S ICY POSMO  
FI44573/13 emä ROSECLAN'S NEW MILLI TRINITY  
FI27815/16 uros ROSECLAN'S QUALITY KING  
FI27816/16 uros ROSECLAN'S QUALITY KISS  
FI27818/16 uros ROSECLAN'S QUALITY STAR  
FI27817/16 narttu ROSECLAN'S QUALITY ROSE  

Koiran pennut ovat haasteellisia kuvattavia, mutta aina silloin tällöin niistä löytyy aivan mahdottomia tapauksia. Juuri sellaisia ovat Sisko ja sen Veli. Aina kun jomman kumman lasket käsistäsi vapaaksi ja yrität saada kameran kiireesti esiin niin jo on mukuloilla vatsan alus jalkoja täysi eikä etsin niitä enää tavoita. Kaiken lisäksi pyrin pitämään kuvaus sessiot mahdollisimman lyhyinä. Jos hyvää otosta ei onnistu saamaan muutamalla laukaisulla nin jätän kuvaamisen seuraavaan kertaan. Näin varmistan sen, ettei pennuille aiheudu stressiä tai ihan pieninä saa kylmää ja sairastu. Haasteita siis riittää ja tämä sisarus pari oli saada minusta otteluvoiton. Tänään kuitenkin onnistuin saamaan muutaman selkeän otoksen, joista julkaisen täällä yhden kummastakin.

R brother4vko

 

R sister4vko

 

Viimeaikoina on riittänyt kiirettä työn, kodin ja koirien kanssa. Pentujen tulevat perheetkin ovat käyneet vierailulla. Päivät ovat hujahtaneet iltaan ihan huomaamatta. Vaan taas on hetki aikaa hengähtää ja tänään ehdinkin ottamaan muutaman uuden kuvan vanhemmista pennuista. Olihan nyt se suuri hetki kun ikä salli ja ilma oli niin lämmintä, että Q:t saattoivat piipahtaa ensimmäistä kertaa ulkona.

 Q leikitulkona

Visiitti oli todellakin lyhyt, mutta sitäkin riemukkaampi. Mopsin pennut ovat luontaisesti rohkeita ja uteliaita eikä uusi tilanne niitä pitkään pidätellyt. Pian jo juostiin ympäri aitausta ja painittiin sisarusten kesken.

Q pako

Olipa jokunen sitäkin mieltä, että heitä varten pystytetty pentuaitaus oli aivan liian pieni ja "kaltereiden" takaa siintävä suuri maailma vai odotti löytäjäänsä. Pienoisia pakoytityksiä olikin siis havaittavissa ;)

Uudet kuvat Q-pennut>>

Koiran pentujen aikaan ei paljoakaan ehdi äitien päivää juhlia. Aamulla toki sain kortin ja aamupalan, mutta sitten alkoikin jälleen normi rutiinit. Koirat lenkille kahdessa erässä ennen kukon laulua ja pienten pentujen ruokinta. Aamu häslingin jälkeen myös koirat saivat hieman extra herkkuja ja hemmottelua... tosin manikyyristä en saanut kovinkaan positiivista palautetta. Mopsi rouvien mielestä olisin ihan hyvin voinut jättää sen väliin.

Neliviikkoisten pentujen emällä Trinillä on tyypillinen imettävän nartun karvanlähtö meneillään. Ikävä kyllä monikaan pennun osto-opas ei tästä vaiheesta kerro. Se olisi kyllä varsin aiheellista, sillä moni ostaja tulee katsomaan pentuja juuri 4 viikon tietämillä. Fawn nartut saattavat olla takkuisen näköisiä (varsinkin jos runsaasti pohjavillaa) kun osa karvasta on irronnut ja osa vielä kiinni. Mustat nartut yleensä rusehtavat ja karvapeite saattaa olla paikoitellen hyvinkin ohutta.

Trinin raskain hoitotaakka alkaa kuitenkin olemaan jo takana päin. Pennut syövät jo kiinteää ruokaa ja juovat vettä sekä osaavat hienosti käydä itse tarpeillaan. Toki emä vielä imettääkin, mutta ruokailuvälit ovat harventuneet. Salinen pienokaisilla tämä kaikki on vielä vasta edessä päin.

Neliviikkoiset Q-pennut nukkuvat vielä paljon, mutta päivään sisältyy jo leikkiä ja nahistelua. Myös pentualueen ulkopuolinen maailma kiinnostaa hiukan, mutta vielä omat sisarukset ja emo ovat ne tärkeimmät maailmassa.

Uudet kuvat Q-pennut>>

Uudet kuvat R-pennut >>

R sister2vko

King, Kiss, Rose ja Tähti täyttivät eilen 3 viikkoa. On aika antaa ensimmäinen matolääkitys ja opettaa kuinka syödään kiinteää ruokaa. Siinä sitä onkin homma kerrakseen. Canex tahna maistuu pentujen mielestä pahalta ja ne yrittävätkin sylkeä matolääkkeen kaikin keinoin ulos suustaan. Muutaman pentueen harjoittelulla alan kuitenkin olemaan jo aika hyvä sujauttamaan lääkkeen sormellani kielen keskiosan päälle, josta ainakin suurin osa menee sinne minne pitääkin.

Ruokinnan aloitan Royal Caninen Starter moussella, jauhelihalla ja kermaviilillä. Kaikki maistuvat pienokaisille erinomaisesti, mutta ensimmäiset päivät ovat kyllä todella sottaista puuhaa :D Pennut oppivat emää imiessään lypsämään tassuillaan ja huitovat niillä myös kun yritän ruokkia niitä. Aluksi opettan syömään kädestä, sillä pennut eivät vielä osaa purra vaan yrittävät imeä, josta seuraa se, että ruokaa on lopulta pennussa, vaatteilla, hiuksissa, lattialla, matoissa, emossa ... kirjaimellisesti siis joka puolella. Eilen kauppa reissulla kassa huomautti, että minulla on jotakin kulmakarvassa... yllätys, yllätys.. penturuokaapa hyvinkin. Olisi ehkä kannattanut vilkaista peiliin ennen ovesta ulos astumista :D Onneksi en ole helposti nolostuvaa sorttia ;)

Katso lisätietoja Q- pentueesta täältä >>>

 

Q pentue rose3vko

Roseclan's Royal Sister ja Royal Brother, eli kotoisesti Sisko ja Veli täyttivät eilen yhden viikon. Tytön turkin raidat ovat kadonneet ja väri tasoittunut. Jäljelle jäi vain mopsille tyypillinen "ankeriaan juova", joka kulkee selän keskikohtaa pitkin, niskasta hännän tyveen. Mopsin fawn pennut syntyvät yleensä melko tumman värisinä ja vaalenevat sitten iän karttuessa.

Emät Trini (Q-pentue) ja Saline (R-pentue) syöttävät pentunsa omassa rauhassa, mutta pesevät ja hoitavat toistensa lapsia tasapuolisesti. Toki vain minun valvonnassani. Tämän rodun sosiaalisuus on kyllä vertaansa vailla ja emojen toisilleen sekä pennuille osoittama hellyys ja huolenpito herkistää kenen tahansa mieltä.

Kovin ovat pikkuisia Veli ja Sisko kohta kolmeviikkoisten Q-pentujen rinnalla.. vaan perästä tullaan kovaa vauhtia. Ruoka maistuu ja kummatkin ovat varsin aktiivisia. Valokuvaaminen oli lähes mahdottomuus kun Velin ja Siskon vatsanalus tuntui olevan pikku tassuja täysi. Niin kova oli meno.

Katso lisää kuvia pentueen omalta sivulta >>

 

R pentue sister1vko

Paljon töitä ja unettomia öitä, mutta mopsin pentujen vuoksi sen on valmis tekemään. Roseclan's kennelin R-pentue syntyi perjantaina 22.4.2015. Fawn tyttö, joka painoi syntyessään 124g ja 232g painanut musta poika voivat hyvin. Mopsin pentujen koko haitari voi olla suuri ja nämä sisarukset olivat todellakin aivan toistensa vastakohtia. Pikkuriikkinen, vaikkakin ihan hyvän kokoinen tyttö ja sen tuplasti kookkaampi veli olivat erikoinen näky putkahtaessaan maailmaan. Parilla oli heti nimet.. Sisko ja sen Veli :) Heistä lisätietoja ensi perjantain jälkeen, jolloin 1 viikko täynnä.

Alla kuva Sisko tyttö pennusta, jolla suvulleen ominainen raidoitus, joka häviää muutamassa päivässä.

R tytto

 

Quality pentue voi hyvin ja jokainen painaa nyt kaksi viikkoisena jo yli 400g, yksi yli 500g. Pari päivää sitten avautuivat silmät ja sen myöt liikkuvuus on lisääntynyt huomattavasti. Pienokaiset osaavat jo murista ja haukahdella kun asiat eivät suju halutulla tavalla. Pikku pärinälle ei voi olla nauramatta hyväntahoisesti. Ovat vaan yksinkertaisesti niin söpöjä protestoidessaan. Aikaisemmin ruuan jälkeen jokainen simahti nille sijoilleen, mutta nyt harjoitellaan jo leikki nahistelua. Kovin pitkään ei kuitenkaan vielä jakseta leikkiä, vaan uni vie voiton.

Katso lisätietoja Q- pentueesta täältä >>>

Q pentue kiss2vko

 

 

Quality pentueen ensimmäinen viikko on nyt takana ja kaikkien painot ovat nousseet tasaisesti. Ruokailu tapahtuu noin kolmen tunnin välein ja Trini hoitaa pienokaisiaan esimerkillisesti. Oma roolini on ollut lähinnä varmistaa, että kaikki saavat osuutensa maidosta ja hoidosta. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että yölläkin on noustava ylös kun pentulaatikosta alkaa kuulua vaativaa ääntelyä. Varsinkin Quality Kissillä on varsin kantava ääni ja mopsimaiseen tapaan tietää mitä haluaa.

Siitä päästäänkin sopivasti aiheeseen, eli tänään päätin sitten mikä tulee Q-pentujen nimiksi. Pojat ovat Kiss, Star ja King. Tytöstä tuli Rose. Moni minulta aina kysyy kuinka erotan pennut toisistaan. Tässä vaiheessa se on vielä helppoa, sillä vaikka kaikki ovat fawn värisiä niin heillä jokaisella on eri kokoinen ja mallinen valkea alue rinnassa. Kissillä on puolipisteen mallinen, Kingillä pystysuora viiva ja Starilla tietenkin tähden mallinen. Tytön nyt tietysti erotan pojista ilman merkkejäkin :D

Seuraavaksi alankin seurailemaa koska pentujen silmät avautuvat. Se on mielestäni aina yhtä riemastuttavaa ja suloista.

Katso lisää kuvia pentueen omalta sivulta >>

 

Q pentue piste king1vko

Eilen 10.4.2016 syntyi Roseclan's kennelin Q-pentue. Yksi tyttö ja kolme poikaa. Painot vaihtelivat 160g-220g välillä. Ainakin toistaiseksi kaikki hyvin. Pienokaiset syövät, nukkuvat ja tekevät tarpeensa. Nälän tai hädän yllättäessä alkaa pentulaatikosta kuulua ensin vaimeaa piipitystä ja jos ei emo siihen heti reagoi vaativaa vingahtelua.

Nisällä ovat jo käyneet ahkeraan ja hienoja lypsäys liikkeitäkin on jo harjoiteltu. Nisiä on kymmenen ja pentuja vain neljä joten ovat heti oppineet, että imetään helpoimmat maidot ja siirrytään sitten seuraavaan "maitobaariin". Kuhina on siis ajoittain kova ja parhaille ruokailupaikoille on tunkua. Siinä joutuu itse hieman toimimaan erotuomarina... sinä söit viimeksi tästä nyt on sisaruksesi vuoro ;)

Nimi valintakin tuli tehtyä lennosta. Q alkuisia sanoja kun ei hirveästi ole. Koko pentueen nimeksi tulee Roseclan's Quality (kolmas nimi tulee olemaan yksilöivä nimi). Jokaisen yksilöllisen nimen keksimisessä meneekin sitten vähän pidempään ;)

Kuvassa pennut parin tunnin ikäisinä.

pennut10042015

LOGO2016 nettiin

Nyt se on sitten virallista. Mopsin elämää - kerho on perustettu ja toimintaa sekä sivustoa kehitetään ajan kanssa lisää. Kyseessä siis todellakin on kerho ei yhdistys ja tarkoitus on rennolla meiningillä alkaa järjestämään joitakin tapahtumia ja olla yhteyslinkkinä kaikkien mopseista kiinnostuneiden kesken. Lue lisää sivustolta http://mopsinelamaa.fi/

kuva: Kari Martikainen
kesapaivat2015

 

Mopsikerhon tapahtumat ovat nyt takana päin ja niistä jäi todella hyvä mieli.

18.7.2015 osallistuin kesäpäivien järjestelyihin ja niiden tunnelimia pääsette tämän linkin kautta: https://www.facebook.com/events/1556994864566412/

1.8.2015 olin Match Show toimikunnassa ja sen tapahtumasivun löydätte vuorostaan täältä: https://www.facebook.com/events/852340321471133/

Kesäpäiviä en enää ensi vuonna ole järjestämässä sillä sen aika on vaihtaa paikkakuntaa, mutta Match Shown järjestäminen uudemman kerran kiinnostaisi. Tälläinen talkoo touhu vie helposti mukanaan.

Olen kirjoittamassa tapahtumista artikkeleita Mopsi - lehteen, joten tämän enempää ei jutun juurta tähän irtoa, mutta katsotaan jos saisin artikkelit myös tänne blogiin... kunhan ovat ensin ilmestyneet lehdessä ;)

 

match show4

 

Enää viikko yhteen mopsikerhon päätapahtumista. Meillä talkoolaisilla vauhti vain kiihtyy. Jos aikaisemmin suurimman ajan ovat vieneet arpajaisvoittojen ja kilpailuiden palkintojen kerääminen niin nyt alkavat konkreettiset valmistelut. Tapahtumassa on buffetti, makkarapiste, lettupiste, kerhopuoti, arpajaiset, leikkimielisiä kilpailuja ja tehtäviä. Hommaa siis riittää aivan H-hetkeen asti.

Itselläni työn alla ovat parhaillaan Mister ja Miss mopsi kilpailuiden kruunut. Sopivien löytäminen olikin tänä vuonna haasteellista. Tieroja kyllä löytyi, mutta ne eivät oikein mopsin päähän istu ja hiuksille tarkoitetut piikit ovat ikävät. Onneksi löysin Kuusankosken pilailupuodista koottavat kruunut. Kruunun muotoon ne sai tarranauhan avulla, mutta niiden pysymiseen en uskaltanut luottaa. Nips naps.. yhdellä niitillä kiinni ja Wola.. meillä on kruunun aihio valmis. Mutta eihän mopsin arvolle sovi pelkkä kultainen kruunu. Täytyyhän siinä olla vähän timangeja ja koristenauhaa. Tänä vuonna valitsin sydän timantit ja keväiset kukkanauhat. Miss mopsin kruunu on vaaleanpunainen ja Mister mopsin tietysti vaaleansininen. Hauskaa niitä tehdessä oli ja valmista tuli.

Pienin mopsi tyttöni Trini sovittaa tässä tulevan Miss mopsin kruunua. Ensimmäisessä kuvassa kruunu meni vahingossa väärin päin päähän, mutta niin hienosti kallellaan, että laitan senkin kuvan tähän :)

 

trini kruunu1trini kruunu2

 

 

Lauri kesapaivat

kuva kennel Still Heroes

Jo vuosia olen ollut Suomen Mopsikerho Ry:n toimihenkilönä. Viime vuosi oli kuitenkin ensimmäinen kerta kun liityin tapahtumaa järjestävään toimikuntaan. Kyseessä oli Mopsien kesäpäivät. Eija Martikainen oli siinä kanssani "pääjehuna" ja mukaan saimme suuren määrän talkoohengellä varustettuja mopsilaisia. onko siis ihme, että tapahtumasta tuli meille ikimuistoinen ja päätimme pian sen jälkeen, että ensi vuonna vielä uusiksi :)

Tänä vuonna järjestämmekin 2 tapahtumaa: Mopsien kesäpäivät 18.7.2015 ja Match Show 1.8.2015. Laitan alle linkit tapahtumiten FB sivuille. Olemme saaneet "vanhan jengin" lisäksi myös uusia talkoolaisia. Meillä kaikilla on jo aamukammat käytössä ja odotamme innolla tapahtumaa ja varsinkin kaikkia mopsilaisia mopseineen.

Viime vuonna kesäpäivä tapahtumassa oli runsaasti väkeä vaikka ilma oli todella surkea. Onneksi olimme (tämän vuoden tavoin) Anjalan VPKn VEPSKI tanssilavalla, jonne koirillakin on sisäänpääsy. Oli siis rankkasade tai paahtava helle niin suojaa löytyy. 

Viime vuoden hengessä olemme järjestäneet Mopsien kesäpäivä tapahtumaan kaikenlaista ohjelmaa... On Mister ja Miss mopsin valintaa, Mopsien nakinkantokilpailua, paras asu mopsilla... Ja miksi ei myös omistajalla kilpailu ym. ym.

Match Show:n järjestämme korian monitoimitalon kentällä. Siellä saammekin sitten ihastella kaiken rotuisia koiria. Toivomme toki runsasta mopsi edustusta.

kiirettä siis pitää talkoolaisilla, mutta mielellämme teemme hommia, jotta saisimme hauskat ja viihdyttävät tapahtumat järjestettyä.

Toivotamme kaikki tämänkin blogin lukijat tervetulleeksi tuleviin tapahtumiin :)

https://www.facebook.com/events/1556994864566412/   Kesäpäivät

https://www.facebook.com/events/852340321471133/  Match Show

 

 

Saanko esitellä. "LAKU"

laku1

Laku saapui suomeen 6.6.2015. Noudin hänet Lappeenrannasta illan edellä ja tälläinen ihana musta mopsin pentu minua oli vastassa (kuva otettu 7.6.2015). Varsin pikkuinen vielä. Syntynyt 20.02.2015.
Viralliselta nimeltään hän on ja lähtöisin siis Montes Auri kennelistä, Venäjän Tveristä. Pitkä matka oli takana, mutta pikkumies oli varsin reipas ja leikkisä. Hyvin oli siis kasvattaja pennun tarpeet automatkalla huomioinut. Pieni pullero pallero jaksoi leikkiä maalaishotellin pihassa, jossa tapasimme ja ruokakin maistui. Matkaa Kouvolaan oli vielä useampi kilometri, joten välitankkaus ja jaloittelu olivat paikallaan. Maalaismaisema oli siihen varsin oivallinen ympäristö.

Kotimatka taittui rauhallisissa tunnelmissa. Laku matkusti turvallisesti häkissä ja nukkui tyytyväisenä koko matkan. Perillä odottikin sitten uudet maisemat, ihmiset ja koirat. Minun kotonani asustelee 4 mopsi tyttöä. Muut mopsini ovat sijoituksessa. Tytöt Kouvolassa ja pojat Lahdessa. Laku pääsi nyt tutustumaan tyttölaumaan. Aikamoinen säpinä ja sähellys kävi hetken aikaa kun kaikki halusivat haistella uutta tulokasta. Pienoisen hämmennyksen jälkeen Laku löysi oman paikkansa pakassa ja tilanne rauhoittui sopivasti nukkumaanmenoaikaan. Mopsi on rotuna varsin sosiaalinen ja pikku nahisteluita (minun ruokani, minun luuni) lukuunottamatta tulevat lähes poikkeuksetta toimeen keskenään.

Aamusella heräsin siihen, että Laku makasi vatsan päällä ja läpsi tassuilla naamaani. Ylös oli noustava ruokkimaan ja ulkoiluttamaan koiria. Oli päivä jolloin Laku muuttaisi sijoituskotiinsa. Mielelläni olisin pojan pitänyt itselläni, mutta järki sanoo, että näissä tiloissa urosten ja narttujen pitäminen yhdessä olisi liian haasteellista. Minulla kaikki koirat asuvat kotona perheen parissa, joten juoksujen aikaan joutuisin tekemään erinäisiä järjestelyitä, ettei vahinkopentuja syntyisi.. eikä se minun mielestäni olisi oikein ketään kohtaan. Varsinkin jos nartuilla juoksut tulisivat peräkkäin niin uros joutuisi olemaan esim. hoidossa useamman kuukauden.

Lahteen on onneksi lyhyt matka. Eija jo odottelikin malttamattomana Lakua saapuvaksi. Oli mukava nähdä kuinka pian poika sopeutui myös heidän perheeseensä. Mopsi neiti Veera ja pojat Luca, Lenni, Lauri sekä Leevi ottivat Lakun riemulla vastaan. Minä sain vielä lähtölipaisut poskelle ja pienoisen ikävän kotimatkalle. Lakulla on kuitenkin nyt mukavat oltavat ihanan perheen ja uusien mopsi ystävien parissa. Minäkin piipahdan katsomaan aina kun mahdollista. Jännityksellä odotamme millainen poika tästä ajan kanssa kehittyy. ;)

Blogin lukijat saattavat bongata Lakun jo joissakin tämän vuoden koiranäyttelyissä.

KOIRIEN TUONTIMÄÄRÄYKSET

Sain tänään visaisen pähkinän: Kuinka laskea Kennelliiton KoiraNetistäkin löytyvä kumulatiivinen prosentti. Googlaamalla ei kaavaa löytynyt, joten päätin pähkäillä kuinka laskutoimitus suoritetaan. Keksin ratkaisun viimein. Tässä tulos kiinnostuneille luettavaksi.

(Kumulat.%= nähdään kuinka monta urosta on tuottanut esimerkiksi puolet kannan (otannan aikana) rekisteröidyistä koirista. esim. mopseilla 15 eniten käytettyä urosta on tuottanut 51% vuonna 2014 rekisteröidyistä mopsin pennuista. 5 eniten käytettyä urosta on tuottanut 23% vuonna 2014 rekisteröidyistä mopsin pennuista jne...)

MOPSI UROSTEN VUODEN 2014 KUMULATIIVINEN PROSENTTI ON LASKETTU SEURAAVASTI:
           
Tilastointiaikana  KOIRANET KAAVA K KUMLAT.%
Uros Pentuja kumulat.%   0
ROWAN-ALLEY'S DARKY DUUDSON 23 7 % 0+23=23 23 7 %
BOZO GANG'S TAIKATEMPPU 16 11 % 23+16=39 39 11 %
XERIEX'S DIESEL POWER BOY 14 15 % 39+14=53 53 15 %
YOUNG GAMTOS ISDAIGA 13 19 % jne. 66 19 %
ATTBORG LORD OF THE RINGS 13 23 % 79 23 %
KINGPOINT FAIR AND SQUARE 12 26 % Eli aina 91 26 %
FLASH OF JOY NIKON 12 29 % edelliseen 103 29 %
ALAUNT CARLIN XALMI-ACCI 11 32 % pentumäärään 114 32 %
DIAMONDGLOSS COLT 11 36 % lisätään 125 36 %
GOLD GRIFT DREAM 9 38 % kyseisen 134 38 %
KINGPOINT EYE FOR AN EYE 9 41 % uroksen 143 41 %
MARABOU VECTOR HECTOR 9 43 % pentumäärä 152 43 %
JESSYGAFF KING MILO 9 46 %   161 46 %
TROPPOLA X FROM OUTER SPACE 9 48 % Lopuksi 170 48 %
SHVARTSEN VALD ORFEY OSLEPITELNY 9 51 % lasketaan 179 51 %
VALESPES BOMBASTIK BORIS 8 53 % sen 187 53 %
METSÄMANSIKAN CARLOS 8 56 % prosenttiosuus 195 56 %
MARABOU RISKY WHISKY 7 58 % kokonais- 202 58 %
ALAUNT CARLIN XI-NUSKI 7 60 % pentumäärästä 209 60 %
FERDINAND ORLLEO SPROGU 7 62 % 23:351x100= 216 62 %
ROSECLAN'S ICY POSMO 7 64 % 6,55…% 223 64 %
SPROGU BRIGHT BRUNO 6 65 % pyörist. 7% 229 65 %
AZALEA'S JOE DI MAGGIO 6 67 %   235 67 %
QUARTZ-AMOR'S CUVCASS-AVRA 6 69 %   241 69 %
KINGPOINT CRAB BAIT 6 70 %   247 70 %
ORLANDO KWIN ILAR NICLAS 6 72 %   253 72 %
SESE-ON OEKEESTI OMA 5 74 %   258 74 %
KINGPOINT EASY LIVING 5 75 %   263 75 %
BLOMLANE'S BLACK EROS 5 76 %   268 76 %
LITTLE HEART MATTY 5 78 %   273 78 %
JAYAR'S 'BEAR' WITH ME 5 79 %   278 79 %
ALAUNT CARLIN ÄMERIIKAN COWBOY 5 81 %   283 81 %
XERIEX'S SILENT LOVER 4 82 %   287 82 %
XERIEX'S BIRTHDAY KING 4 83 %   291 83 %
XERIEX'S KING OF THE HILL 4 84 %   295 84 %
XERIEX'S SOUND OF BLUES 4 85 %   299 85 %
TROPPOLA ZEUS 4 86 %   303 86 %
PUGGENS QUNG QARL 3 87 %   306 87 %
HUNSRUECK'S FLYING FINN 3 88 %   309 88 %
DIABOLBRIC'S EL DELINCUENTE 3 89 %   312 89 %
ROSECLAN'S NEW MILLI NEO 3 90 %   315 90 %
FLASH OF JOY EDDY 3 91 %   318 91 %
REINO 3 91 %   321 91 %
VILWAY'S LEGEND OF LOVE 2 92 %   323 92 %
KIRBY'S JUST ONE WORD 2 93 %   325 93 %
ACTERHALEN ZWARTE Q-BOOM 2 93 %   327 93 %
NASTANAKIN GUSTU ADOLFE 2 94 %   329 94 %
ROSEDALE EYES FOR YOU 2 94 %   331 94 %
D'ARTANJAN 2 95 %   333 95 %
LOS CHATOS DEL NORTE FACE TO FACE 2 95 %   335 95 %
SMARTY 2 96 %   337 96 %
BIGE'S STAR LEONARDO DI CAPRIO 2 97 %   339 97 %
LAKIFAN FERDINAND BRAVE 2 97 %   341 97 %
SUZI-DOG'S LOVE AT FIRST SIGHT 2 98 %   343 98 %
FLINTSTYLE DARE DEVIL 2 98 %   345 98 %
BANATISS LAND FAIR CHANCE 2 99 %   347 99 %
SOLNA'S VENI VIDI VICI 1 99 %   348 99 %
MERENRANNAN TOHTORI SYKERÖ 1 99 %   349 99 %
SKÄRETS PETER PUST 1 100 %   350 100 %
PUGEMON FLAWLESS DREAM 1 100 %   351 100 %
PENTUJA YHTEENSÄ 351